Ξένια Μαντζιώρη

 

  • Σπούδασε πολιτικές επιστήμες (πτυχίο με εξειδίκευση στην κοινωνιολογία) στο Μιλάνο (Università degli Studi, Facoltà di Scienze Politiche).
  • Το 2000, ανέλαβε διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού «σελφ σέρβις», μετά από πολύχρονη παρουσία στη συντακτική ομάδα του περιοδικού (ρεπορτάζ, αρχισυνταξία). Με αυτή την ιδιότητα, στη Boussias Communications, στην οποία ανήκει από το 2010 το περιοδικό, ασχολείται και με τη διοργάνωση (περιεχόμενο) συνεδρίων, που αφορούν στον κλάδο του λιανεμπορίου. Επίσης, ήταν σύμβουλος έκδοσης της free press εφημερίδας B.A.G.S. (Best Advice for Genius Shoppers, 2010-2011).
  • Στο παρελθόν, παράλληλα με την απασχόληση στο «σελφ σέρβις», εργάσθηκε σε κλαδικά περιοδικά, με διαφορετικά αντικείμενα. Επίσης, για σύντομο ήταν μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας παραγωγής εκπομπών του Υπουργείου Γεωργίας (μετέπειτα Αγροτικής Ανάπτυξης), ενώ ήταν υπεύθυνη παραγωγής εκπομπής πολιτικού σχολιασμού στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,41 Επικοινωνία FM, του Δήμου Ν. Ηρακλείου.
  • Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της δραστηριότητας στον χώρο του κλαδικού τύπου, παρακολούθησε πληθώρα εξειδικευμένων συνεδρίων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Προσωπικά ενδιαφέροντα & δραστηριότητες: Ελληνική & ξένη λογοτεχνία, μουσική, ζωγραφική, κινηματογράφος.